Naam voorstelling: Uitv€rkocht

Naam theatergezelschap/ theatermaker: Klasse Kunst

Wat voor soort voorstelling is het?  Het was een toneelvoorstelling

Naam regisseur: 

Naam van de acteurs:

In welk theater was de voorstelling?

De voorstelling was in het Kennemer Theater in Beverwijk.

Datum voorstelling:  07 Januari 2015

Waarom ben je er naar toe gegaan? Wat verwacht je van de voorstelling? 

IK ben er naar toe gegaan omdat het  aangeboden werd door school. Maar ook omdat het me interessant leek. Ik verwachtte van de voorstelling dat het veel over geld en de economie ging.

Waar gaat de theatervoorstelling over?

De theatervoorstelling gaat over veel verschillende onderwerpen met geld: je hebt zo bijvoorbeeld dat als je iets koopt dat de verkoper je meer wilt aanschaffen door te zeggen dit past er mooi bij. En zo ga steeds meer kopen. Maar ook hadden ze een voorbeeld met contant geld en de pinpas. Dat je met de pinpas veel sneller dingen uitgeeft dan dat je zou doen met contant geld omdat het dan gewoon op is en met je pinpas kan je blijven kopen. Dus kort samengevat gaat het over: kopen, lenen, leasen, verzekeren en vooral de afwegingen van de voor en de nadelen.

Wat is het thema?

Het thema van de voostelling is geld.

 Waar is de voorstelling op gebasserd?

De voorstelling is gebasserd op een zelf bedacht verhaal.

Wie zijn de belangrijkste personages?

Alle drie waren ze belangrijk want dat meisje kocht alles. Een andere man verkocht spullen aan haar en dan de andere man die speelde een soort 'politie' door telkens te zeggen dat ze die dingen niet moet kopen.

Wat valt je op aan de acteurs en hun spel?

Ze proberen een best wel interassant onderwerp maar wat wij vaak saai vinden op een leuke/ grappige manier aan ons te laten zien. Hoe het dus gaat in de economie en dat je heel makkelijk je geld uit geeft en heel snel een lening afsluit voor dingen die niet nodig zijn.

Wat valt je op aan de vormgeving/toneelbeeld.

Wat me opvalt aan de vormgeving/het toneelbeeld is dat ze een groot scherm gebruikte waarop audiovisueel materiaal werd afgespeeld. Ook gebruikte ze veel materiaal zoals het karretje met spullen die ze aan het verkopen zijn zoals je hier op de foto kan zien.

Welke rol spelen licht,muziek en/of  geluid in de voorstelling.

Licht speelt een belangrijke rol in de voorstelling want anders zou je de mensen niet zien. Als mensen gingen praten werden ze ook in de spotlights gezet. Geluid speelde ook een belangrijke rol in de voorstelling want je had telkens dat de politie agent ging schreeuwen dus werd het geluid harder.

Wat vond je het mooiste of meest boeiende deel van de voorstelling?

Het meest boeiende deel van de voorstelling vond ik de video over de ouders. Want in die video lieten ze allemaal grappige dingen zien. Zoals

Wat boeide je het minst?

Wat me het minst boeide was dat ze 2 keer de zelfde grap maakte, want de eerste keer was de grap heel leuk. Maar bij de tweede keer kon je al verwachten dat die grap weer kwam.

Wat heeft het gezelschap/ de regisseur met deze voorstelling willen vertellen?

Ze willen je vertellen hoe je betere financiele bewustwording van jongeren krijgt. En dat je heel snel geld uitgeeft met je pinpas en met contant geld veel minder. Maar ook dat je niet zomaar een lening moet afsluiten omdat je ergens niet genoeg geld voor heb. Je kan dan beter eerst sparen en dan pas dat kopen.

Komen je beleving en ervaring overeen met de informatie en de verwachting die vooraf over de voorstelling had?

Nee, vooraf dacht ik dat het alleen maar over geld en de economie zou gaan. Nou ging het daar wel over maar het was leuker dan dat ik dacht. Ik dacht dat het ´saai´ over economie zou gaan, maar dat was niet zou ze hadden het op een hele leuke manier voor ons verzonnen

Wat vond je van de voorstelling in haar totaliteit?

Ik vond het een best wel goede voorstelling omdat ze heel duidelijk overbrachten wat ze je wilde vertellen. Maar ze deden het niet op een hele serieuse manier wat ik wel dacht, het was juist op een hele leuke/ grappige manier.

Welk cijfer geef je de voorstelling?

Ik geef de voorstelling een 7.

Wat je hier boven ziet is zo'n voorstelling van Klassekunst. Helaas mocht ik het zelf niet filmen maar hierbij toch een voorbeeld gevonden.